De vervolmaakte droom van Joost Luiten

Na zijn winst van het KLM Open in 2013 behoorde golfer en toernooiambassadeur Joost Luiten ook deze editie tot op de finaledag tot de kanshebbers voor de titel in Zandvoort. Als klein jongetje droomde Luiten al van winnen van het KLM Open. Daarover sprak hij vorig jaar in Helden Magazine.

Als hij buiten ging spelen, stond de kleine Joost bij zijn zelfgemaakte green te oefenen op het putten. "Kijk pap, als ik het zo doe, dan win ik ooit het KLM Open," zei hij dan.

Hard werken en niet vergeten te genieten was de boodschap die hij van huis uit mee kreeg. Zijn ouders hadden een boomkwekerij en Luiten en zijn broers hielpen geregeld een handje mee. "In de zomer was het altijd een drukke periode, dan werkten we 's ochtends mee in de kwekerij.”

'Dan werd ik lam en lag ik de volgende dag tot twaalf uur in mijn bed'

In 2007 zette Luiten de eerste stap richting zijn droom. In Zandvoort nam de toen 21-jarige Bleiswijker het tijdens de finaledag van het KLM Open op tegen Ross Fisher. Luiten verloor, maar zette zichzelf op de kaart. De wereld lag aan zijn voeten, zo leek het na die tweede plek. Tot hij in 2008 geblesseerd raakte aan zijn linkerpols. Bijna twee jaar kon hij niet golfen. Hij raakte gefrustreerd, werd depressief en zocht een uitlaatklep. Die vond hij in de kroeg. "Avonden lang zat ik met vrienden aan de bar. Dan werd ik lam en lag ik de volgende dag tot twaalf uur in mijn bed."

Studeren wilde de titelverdediger niet, hij wilde profgolfer worden. Daar kwam weinig van terecht, tot hij een chirurg ontmoette die hem verder hielp. Hij zei: “Ik weet wat het is, ik fix het voor je.” Vanaf dat moment ging Luiten er weer tegenaan.

'Winnen is zoveel belangrijker dan een tweede plek'

Een paar maanden na zijn rentree won hij het Iskandar Johor Open in Maleisië. Vorig jaar was hij de beste in Zandvoort. "Natuurlijk, die tweede plek op het KLM Open in 2007 was ook prachtig, maar winnen is zoveel belangrijker dan een tweede plek."

  • under

    rightfully created and kept all three credit reports and scores companies. They include details about most of your credit-related transactions

    03 oktober 2014 Chat icon Reageer
  • getf

    Putting on a waist trainer everyday for a month will certainly take off inches from your waist.It will improve your waist to lessen and also will certainly specify a hourglass number that you've been hiding the whole time.

    13 augustus 2015 Chat icon Reageer

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen