Engelse media lyrisch over 'Magnificent Memphis'

Memphis Depay beleefde dinsdagavond op Old Trafford misschien wel de avond van zijn leven. De sterke aanvaller scoorde twee doelpunten én gaf een assist tijdens de Champions League-ontmoeting met Club Brugge (3-1). We verzamelden de beste tweets over zijn klasse optreden.

De bondscoach van Curacao, Patrick Kluivert, was zichtbaar onder de indruk van de wedstrijd die Memphis speelde.

Volkskrant-journalist Willem Vissers toonde zijn blijdschap als Nederlander, maar weet nog niet helemaal hoe hij Memphis moet noemen. 

Marc Stein, NBA-reporter, zat gisteren ook aan de buis gekluisterd en vroeg zich af welke basketballer uit Memphis voor het eerst met een Memphis-shirt gespot zou worden.

Manchester United-legende Bryan Robson deed ook een duit in het zakje. Hij verwacht dat Memphis om kan gaan met de verwachtingen die het nummer 7-shirt met zich meebrengen. 

SBS-analist Ruud Gullit was ook onder de indruk.

Memphis ziet eruit als trainingsbeest, maar naast de lange, met afrokapsel uitgedoste Marouane Fellaini ziet hij er uit als een kind, zag The Sport Bible.

Kees Jansma ziet de komende EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland met veel positivisme tegemoet. 

De Engelse kranten zijn vanmorgen eensgezind: Memphis was de absolute ster van de avond. 'Magnificent Memphis', 'Memory Maker' en 'Memphis Magic'. Dat zijn krantenkoppen om trots op te zijn. 

En als je zo goed speelt als Memphis gister deed... 

... dan krijg je een kus van Louis van Gaal.

Lees ook

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen