Familieman Kuijt eindelijk weer thuis

Het is definitief: Dirk Kuijt heeft een eenjarig contract getekend bij zo'n grote liefde Feyenoord. Volgend jaar zal hij weer te bewonderen zijn in De Kuip, het stadion dat een soort van 'thuis' is voor Dirk. En dat thuisgevoel is belangrijk voor de familie Kuijt. 

'Koester wat je hebt en koester elkaar,' was de kop van het interview met familie Kuijt in 2011. Want Dirk Kuijft is een familieman. Hij nodigt al zijn naasten uit voor oud en nieuw, en noemt dat zijn gelukkigste dagen. Samen met zijn vrouw Gertrude heeft hij vier kinderen: Roan, Jorden, Noëlle en Aidan. 

Dat Dirk een echte familieman is, werd duidelijk toen Gertrude zwanger was van jongste zoon. Gertrude mocht eigenlijk helemaal niks meer doen, maar dat is met drie kinderen een onmogelijke opdracht. 
Dirk: "Zowel haar familie als de mijne sprong gelukkig bij. Gertrude en de kinderen zijn in Nederland gaan wonen rond de bevalling en de kinderen gingen in Katwijk naar school, anders had het niet gekund. Voor Gertrude en de kinderen was het goed geregeld, maar ik zat daardoor in mijn eentje in Liverpool. Voor mij als familieman was dat heel zwaar. Ik vond dat helemaal niets."
Gertrude: "Ik had een moeilijke laatste zwangerschap. Gelukkig voel ik me nu beter. Ik geniet intens van het mooie leven dat we hebben en probeer alles zo snel mogelijk weer in het normale ritme te krijgen, zeker voor de kinderen. We zijn net weer gesetteld in Liverpool, dus de kinderen moeten naar school worden gebracht en gehaald, en van en naar hun sporten. Als Dirk in trainingskamp is, is het soms wat hectisch, omdat we als hij thuis is, alles samen doen. Gelukkig is Dirk wel een man die veel doet. Als hij thuis doen we echt alles fifty fifty. Dirk verschoont luiers, geeft eten en staat ook gewoon 's nachts op. Hij is een hele goede en leuke vader." 

Tijdens het interview in Liverpool werd Dirk ook gevraagd naar zijn hoogte- en dieptepunten, en ook deze hadden te maken met zijn familie. 
Dirk: "Mijn hoogtepunten zijn gelijk mijn dieptepunten: het bereiken van de Champions Leaguefinale en de WK-finale en die beide verliezen. Privé zijn de geboortes van mijn kinderen de hoogtepunten, en de trots dat we een mooi gezin hebben. En privé is het overlijden van mijn vader het dieptepunt. Hij was mijn grootste supporter en heeft tot zijn dood bijna al mijn wedstrijden gezien, met als laatste de Champions Leaguefinale van 2007. Ik geloof nooit in toeval, maar dat heeft zo moeten zijn. Ik heb het na zijn dood heel moeilijk gehad, dat had ik niet voorzien. Ik had het moeilijk met doorleven."

Na avonturen bij Liverpool en Fenerbahçe keert Kuijt volgend seizoen dus terug bij Feyenoord en kunnen de fanatieke supporters weer genieten van één van de grootste publiekslievelingen. 

Lees ook

  • advanderWaal

    Kuyt heeft eerst nog lekker tien miljoen netto verdiend bij Fenerbahce. Nu komt hij als pensionado nog wat bijverdienen bij Feyenoord. Hij is geen Feyenoorder en speelde veel langer bij Liverpool en Utrecht. Laat hem bij Quick Boys afbouwen en niet een echte Feyenoorder als Van Bronckhorst in de weg lopen. Feyenoord is bijna failliet gegaan aan dit soort ouden van dagen. Weliswaar is Kuyt een nette vent ,maar deze terugkeer is meer eigenbelang dan clubliefde. Ik ben al zestig jaar Feijenoordfan, maar Kuyt behoort niet bij de oerfeijenoorders maar was een passant. Wie praat er nog over de Kalous die er langer zaten en meer opbrachten?

    27 april 2015 Chat icon Reageer
  • Leen Nobels

    Wat zat je ernaast, ouwe. Na twee jaar en een kampioenschap rijker!

    25 juli 2017 Chat icon Reageer

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen