Wie wordt de Held van de Week? 

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer Max Verstappen, Anouk Hoogendijk en Oranje Zwart.

Max Verstappen

Hij kwalificeerde zich als dertiende voor zijn dertiende Grand Prix. In China rukte de zeventienjarige Max Verstappen op naar de achtste plaats en hij liet weer verbluffende inhaalacties zien. Twee ronden voor het einde begaf de Renault-motor van zijn Toro Rosso het opnieuw. Geen punten, maar wel opnieuw lof van iedereen in de Formule 1.

Barbara: “Opnieuw leek Max zichzelf te belonen. Helaas haalde hij niet de finisch. Buiten zijn schuld, zag iedereen. Punten kreeg hij niet, maar opnieuw oogste Max lof van iedereen in en rond de Formule 1. En punten? Die gaan er nog genoeg komen.”

Oranje Zwart 

De Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart heeft afgelopen week voor het eerst de Euro League gewonnen. Ze versloegen het Duitse Uhlenhorster HC uit Hamburg in Bloemendaal na een lange penalty shoot-out. Bob de Voogd maakte, nadat Moritz Fürste namens Uhlenhorster HC had gemist, de winnende penalty: 6-5. 

Barbara: “De hockeywereld stond op zijn kop afgelopen week toen Oranje Zwart de EHL wist te bemachtigen. Een fantastische overwinning voor de mannen uit Eindhoven, en leuk ook dat de voetbalclub PSV aandacht gaf aan het kampioenschap door de huldiging nog eens over te doen in het Philips Stadion. Gefeliciteerd mannen!"

Anouk Hoogendijk

Voetbalster Anouk Hoogendijk speelde afgelopen woensdag tegen Noorwegen haar honderdste interland voor het Nederlands elftal. De Oranjeleeuwinnen wonnen de wedstrijd tegen Noorwegen met 3-2. Hoogendijk maakte haar debuut op 6 augustus 2004.

Barbara: “Als je vrouwenvoetbal zegt, denk je al snel aan Anouk Hoogendijk. Anouk is iemand die het vrouwenvoetbal in Nederland op de kaart heeft gezet. Het is daarom ook mooi dat iemand als Anouk op 29-jarige leeftijd al 100 interlands achter haar naam heeft staan. Hopelijk volgen er nog veel meer! Maar ik moet wel iets bekennen: Eigenlijk heb ik Anouk Hoogendijk helemaal niet zelf genomineerd...”

Bekijk hier hoe Ruud van Nistelrooij Anouk Hoogendijk nomineert voor de Held van de Week-verkiezing

Lees ook

  • Mike Dijkstra

    Max Verstappen! Zonder twijfel. Wat hij momenteel laat zien op z'n nog relatief, voor de sport, jonge leeftijd in pas zijn derde race is ongelofelijk . Mijn stem krijgt ie.

    15 april 2015 Chat icon Reageer
  • Marcel Dam

    Denk? Ja dag; Max Verstappen. Een blind paard ziet dat zo een talent maar eens in de 500 jaren komt...en wellicht dan nog niet.

    15 april 2015 Chat icon Reageer

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen