Het Eredivisieseizoen in beeld

Het Eredivisieseizoen zit er weer op. PSV werd na zeven jaar weer eens kampioen, FC Dordrecht degradeerde, AZ verzekerde zich op de laatste speeldag van Europees voetbal en Memphis Depay werd topscorer. Het seizoen in tien beelden.

1. PSV wordt na zeven jaar weer eens landskampioen. De club wint 29 van de 34 wedstrijden en eindigt met 88 punten bovenaan.2. AZ verzekert zich op de laatste speeldag van Europees voetbal. De club uit Alkmaar verslaat Excelsior met 1-4.

3. Willem II speelt een geweldig seizoen. De Tilburgse club eindigt op de negende plaats met 46 punten.

4. Een indrukwekkend moment: FC Groningen-speler Tjaronn Chery is geëmotioneerd na zijn doelpunt tegen FC Dordrecht. Zijn goede vriend Rico (Ricardo) kwam eerder die week om het leven bij een auto-ongeluk. Deze week kreeg Chery te horen dat hij in de voorselectie van het Nederlands elftal zit.

5. Memphis Depay (22) en Luuk de Jong (20) van PSV scoren allebei meer dan twintig doelpunten. Zij zijn daarmee het eerste duo sinds het seizoen 2004/2005 (Dirk Kuyt 29 en Salomon Kalou 20).

6. Excelsior blijft in de Eredivisie. De Rotterdamse club eindigt op de vijftiende plaats met 32 punten.

7. PEC Zwolle eindigt op een geweldige zesde plaats, haalt voor het tweede jaar op rij de bekerfinale en verslaat in het laatste duel ook nog eens Feyenoord met 3-0.

8. FC Dordrecht degradeert na één seizoen al weer uit de Eredivisie.

9. Het seizoen van Ajax samengevat in één beeld. Het was niet het jaar van de Amsterdammers. De club eindigt met zeventien punten achterstand als tweede in de Eredivisie.

10. Feyenoord verspeelt op de laatste speeldag de derde plaats en mist daardoor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

Lees ook

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen