Op z'n Frits: Van Persie

Ik ging er echt voor zitten, voor de combi Klaas Jan Huntelaar-Robin van Persie. Maar die combi blijft een illusie.

Ook achteraf kun je stellen dat de grootste verrassing van Kazachstan-Nederland niet was dat Giorginio Wijnaldum met zijn linkerbeen de verlossende 1-0 maakte, niet dat Nederland na het wegvallen van Jasper Cillissen ook zonder keeper had kunnen spelen, niet dat je normaal één reservekeeper op de bank hebt en nu zelfs de derde nodig had, niet dat Memphis en Anwar El Ghazi voorlopig nog leuke zaterdagmiddagtalenten zijn, ook niet dat Memphis en Kenny Tete net als twee Kazachen met zwarte handschoenen speelden, niet dat Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder beslissend waren toen het moest, niet dat de achterhoede van Nederland overtuigend de armoe van Kazachstan aantoonde en toch een knullige tegengoal kreeg, nee de grootste verrassing was dat Robin van Persie weer niet speelde.

Bij Manchester United moest hij deze zomer weg. Bij zijn nieuwe club Fenerbahce is hij bankzitter. Van de nieuwe bondscoach Danny Blind moest hij zijn aanvoerdersband inleveren. Vervolgens bleef hij bij het debuut van Blind tegen IJsland negentig minuten op de bank, was hij drie dagen later tegen Tsjechië ineens fit genoeg voor de hele wedstrijd, maar zaterdag tegen het zwakke Kazachstan begon hij wéér op de bank.

Zijn honderdste interland begon net voor middernacht plaatselijk tijd in de 85ste minuut en duurde vijf minuten. Nederland leeft nog, nu Van Persie weer. 

Twee uur later maakte het allemaal nog weinig uit. Met dank aan de Tsjechen is er alleen nog zoiets als virtuele hoop. Gokken op IJsland heeft Nederland al eens heel veel ellende gekost. Bovendien associeer je IJsland nou niet direct met een vrolijke zomer. Gelukkig hebben we Dafne en Tom komende zomer nog.

Lees ook

  • Cor de Kinder

    Waarom doen jullie zo negatief over Robin van Persie.Wat heeft hij wel goed gedaan in 100 intelands.Hij heeft zo veel voor het ned. elftal positief bijgedragen.Zo veel beter dan die Huntelaar,die blijft alleen maar voor de goal staan ,kijken of hij er een in kan schieten.Mee verdedigen,kent hij niet of en dat is niet verbazingwekend,daar is hij gewoon te lui voor. Nee,geef mij maar Robin.

    11 oktober 2015 Chat icon Reageer

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen