Overzicht 2015: Max Verstappen

Nu de Formule 1 coureurs hun laatste rondje van 2015 in Abu Dhabu hebben gereden is het tijd om terug te blikken. De debuterende Max Verstappen maakte het afgelopen jaar grote indruk. Helden maakte een overzicht van zijn beste resultaten in 2015.

Grand Prix van Maleisië: 7e. 

Op het Sepang International Circuit startte Verstappen vanaf de zesde plaats. In de beginfase verloor hij enkele plaatsen, maar tijdens de race knokte het talent zich knap terug. Zijn eerste zes punten van dit seizoen.

Grand Prix van Oostenrijk: 8e.

Op het thuiscircuit van zijn Toro Rosso-ploeg kwam Max als achtste over de streep en pakte vier punten.

Grand Prix van Hongarije: 4e.

Verstappen behaalde in Hongarije zijn beste resultaat in de Formule 1 tot dusver. Hij begon als negende aan de wedstrijd, viel bij de start terug naar de dertiende plek, maar wist zich vervolgens knap naar voren te werken.

Grand Prix van Singapore: 8e.

 Ondanks een totaal mislukte start eindigde Max als achtste in een tumultueuze Grand Prix van Singapore. Hij weigerde tevens een stalorder van zijn team met het woord: NO.

Grand Prix van de Verenigde Staten: 4e.

Hij rook op het zeer natte en gladde parcours heel even aan een podiumplek, maar Vettel liet zich niet van de wijs brengen. Met een vierde plek evenaarde hij zijn beste prestatie van het seizoen.

Lees ook

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen