Terug in de tijd: de zevenklapper van Alves

7 oktober 2007
Een historische dag voor een voormalig topspits van SC Heerenveen. Afonso Alves scoorde acht jaar geleden maar liefst zeven keer in de 9-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Een record in de geschiedenis van de Eredivisie.

Nog nooit eerder scoorde een speler vaker dan zes keer in één wedstrijd. Henk Schouten was weliswaar ooit goed voor negen goals, maar toen (1956) werd nog gespeeld in twee hoofdklassen. Alves maakte in deze wedstrijd al binnen achttien minuten een zuivere hattrick. In de slotfase kreeg de spits een publiekswissel, zonder dat er iemand op zijn plaats in het veld verscheen. Bekijk hieronder de zevenklapper van de voormalig international van de Goddelijke Kanaries.


Een week geleden schreef Jaap Stalenburg een column over de Braziliaanse spits, die onlangs besloot zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

Lees ook

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen