Wie wordt de Held van de Maand mei?

Het was deze maand wederom smullen geblazen. De ene na de andere Nederlander leverde een geweldige prestatie, maar wie wordt Held van de Maand? Barbara nomineert Max Verstappen, Kiki Bertens en Steven Kruijswijk.

Max Verstappen
Hij wurmde zichzelf uit zijn auto en vloog zijn nieuwe Red Bull-ploegmaten in de armen. Met een gezicht vol trots en ongeloof nam hij niet veel later de beker in ontvangst. Met de winst in de Grand Prix van Spanje schreef Max geschiedenis: hij is de jongste F1-winnaar ooit én de enige Nederlander ooit die wist te winnen. Twee weken later in Monaco crashte Verstappen in de kwalificaties waardoor hij achteraan moest starten. De race liep uit op een deceptie: Max viel uit. Zijn reactie? "Hier leer ik van." Een antwoord van een coureur die nog veel meer lijkt te gaan winnen. Ondanks Monaco, blijven vooral de vreugde van Max en de beelden van een trotse vader Jos hangen. Nederland heeft F1-koorts.

Kiki Bertens
De tranen van Kiki Bertens maakten veel los in Nederland. Het was een moment van pure emotie, waarin de 24-jarige Wateringse liet zien hoeveel succes in het tennis voor haar betekent en van hoever ze gekomen is. 'Compleet verrot en super blij' was ze, na afloop van de clash tegen Daria Kasatkina (6-2, 3-6, 10-8), maar tegelijkertijd heeft ze zichzelf nooit beter gevoeld dan op dat moment. Mede dankzij haar prestaties op Roland Garros, die ze nog altijd uitbreidt, en de eerdere WTA-titel op Nürnberg mag Kiki zich ook gaan opmaken voor Rio. Wat een fantastische maand!

Steven Kruijswijk
Hij werd niet meteen als favoriet genoemd, was meer the underdog. Maar in de veertiende etappe pakte Steven Kruijswijk de leiding. Vijf dagen fietste hij in het roze, Nederland leefde mee. Tot 'de val'. In de afdaling van de col d'Agnel fietste Kruijswijk tegen een sneeuwwal en moest zijn roze trui afstaan. Maar van opgeven wilde de 28-jarige Brabander niets weten, met een gebroken rib stapte hij op de fiets. Hij streed zowel vrijdag als zaterdag voor iedere seconde, maar het bleek net niet genoeg voor het podium. Kruijswijk moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vierde eindnotering in het algemeen klassement, maar wat een Giro reed hij en wat een fantastische vechtersmentaliteit toonde hij in de laatste ritten!

Lees ook

  • Rob Koper

    Ik vind dat de @volleybaldames eigenlijk de helden van de maand moeten zijn. Na 20 jaar doen we eindelijk weer eens mee met de Olympische Spelen!

    02 juni 2016 Chat icon Reageer

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen