Wie wordt de Held van de Week?

Bij afwezigheid van Barbara nomineert Frits Barend deze week de turnsters, Dirk Kuyt en Max Verstappen voor de Held van de Week-verkiezing.

De turnvrouwen
De Nederlandse turnsters (Eythora Thorsdottir, Mara Titarsolej, Lisa Top, Tisha Volleman, Lieke en Sanne Wevers) hebben zich zaterdag bij de kwalificaties op de WK in Glasgow na veertig jaar geplaatst voor de Olympische Spelen. Het team kwam tot een score van 222.353. Daarmee werden de turnsters achtste in het landenklassement, een klassering die rechtstreekse kwalificatie voor Rio inhoudt. Het is voor het eerst sinds de Spelen van 1976 in Montreal dat Nederland met een team turnsters naar de Spelen gaat.

Frits
Een geweldig resultaat! Vooraf werd eigenlijk alleen gesproken over deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi in april in Rio, maar dit is natuurlijk het best denkbare scenario. Deze meiden zijn zo talentvol. Ben benieuwd of er de komende tijd nog meer in zit.

Dirk Kuyt
Dirk Kuyt heeft de smaak te pakken. De aanvaller van Feyenoord had een groot aandeel in de 3-1 overwinning op AZ. Kuyt wist namelijk alle drie de doelpunten te maken. Vorige week scoorde Kuyt al drie keer tegen SC Heerenveen. Hij trad daarmee in de voetsporen van Henk Schouten (1959), Cor van der Gijp (1962) en Piet Kruiver (1964), drie andere Feyenoorders die ooit twee competitieduels op rij een hattrick noteerden.

Frits
Alles wat Dirk Kuyt momenteel aanraakt, verandert in goud! Twee wedstrijden op rij een hattrick maken, is echt heel uniek. Ik denk dat hij nog heel belangrijk gaat zijn voor Feyenoord dit seizoen. 

Max Verstappen
Max Verstappen zette Nederland opnieuw op zijn kop door in de Grand Prix van de Verenigde Staten als vierde te eindigen. Het was voor de tweede keer in zijn leven dat hij op deze plek eindigde. Verstappen pakte daardoor weer een aantal belangrijke WK-punten en staat nu tiende in het algemeen klassement.

Frits
Wat een fantastische race van Max! Hij had misschien een beetje geluk met het aantal afvallers, maar dat doet niets aan zijn prestatie af. Echt diep onder de indruk van zijn manier van rijden. En dat op zo'n jonge leeftijd.

Lees ook

  • Meike

    Dat Max Verstappen nu in zijn debuutjaar al zo goed presteerd, bewijst dat we aan de vooravond staan van een grote Max gekte. Maar dat niet alleen. De hele Nederlandse autosport merkt nu al de interesse in de sport en als Max, met de belofte die hij is, straks races gaat winnen en wellicht wel meer, dan hebben we geen voetbal meer nodig. Van een handvol internationale wedstrijden per jaar in die ene sport, zit straks half nederland aan de tv gekluisterd bij elke GP, elke kwalificatie, circa 20 weekenden per seizoen puur autosport genot. En daarom denk ik dat Max wel de held van de week mag worden, de held van de Nederlandse autosport !!

    26 oktober 2015 Chat icon Reageer
  • Peter Blommaert

    Beste Frits, m.b.t. Max Verstappen. Geluk heeft helemaal geen rol gespeeld in de 4e plaats van Max in de Grand Prix van Amerika. De coureurs die zijn uitgevallen lagen allemaal achter onze nationale F1 trots Max Verstappen. Max heeft op eigen kracht (en gehandicapt door een minder motor dan die van zijn voorliggers) die 4e plaats behaald ... en dat in zijn eerste F1 seizoen en amper 18 jaar. Geluk, "luck is when preparation and opportunity meet"!

    28 oktober 2015 Chat icon Reageer

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen