Wie wordt de Held van de Week?

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Frits Barend deze week schaatser Kjeld Nuis, shorttracker Sjinkie Knegt en zwemster Ranomi Kromowidjojo.

Kjeld Nuis
Kjeld Nuis presteerde dit weekend goed in het Duitse Inzell. De 26-jarige schaatser van Lotto-Jumbo pakte zaterdag de zege op de 1000 meter. Naast de overwinning noteerde hij met een tijd van 1.08,31 ook een nieuw baanrecord. Deze stond sinds maart 2011 op de naam van de Amerikaan Shani Davis. De Rus Denis Yuskov werd tweede en Kai Verbij eindigde knap op de derde plaats. Gisteren werd Nuis ook nog tweede op de 1500 meter. Yuskov pakte het goud.  

Frits
Een mooie prestatie van Nuis. Hij liet dit weekend zien in goede vorm te verkeren. Na afloop van de 1000 meter gaf hij aan dat het nog wel wat harder kan. Nou, ik ben benieuwd.

Sjinkie Knegt
Sjinkie Knegt kreeg het dit weekend eindelijk voor elkaar. In het Japanse Nagoya won hij voor het eerst in zijn loopbaan een individuele wereldbekerwedstrijd. Hij eindigde op de 1500 meter voor de Rus Semen Elistratov en de Koreaan Jiwon Park. Gisteren won Knegt met de aflossingsploeg ook nog goud op de 5000 meter. Het team bestaande uit Freek van der Wart, Dennis Visser, Daan Breeuwsma en Knegt versloeg China, Canada en Zuid-Korea.

Frits
Een mooi weekend voor Sjinkie Knegt. Geweldig dat het hem eindelijk een keer lukte om een individuele wereldbekerwedstrijd te winnen. 2015 zit er bijna op, maar wat een mooi jaar was het voor Knegt. De kans dat hij de sportman van het jaar wordt, is zeker aanwezig.   

Ranomi Kromowidjojo
Zwemster Ranomi Kromowidjojo won gisteren twee gouden medailles op de slotdag van de EK kortebaan in Netanya. Op de 50 meter vrije slag versloeg ze na een spannende strijd de Zweedse Sarah Sjöström. Een half uur later was ze met de Nederlandse estafetteploeg de beste op de 4x50 meter wisselslag.

Frits
Wat een topper is Kromowidjojo toch. Het was alweer de twaalfde keer in haar carrière dat ze een gouden medaille won bij de EK kortebaan. Met nog iets minder dan 250 dagen te gaan tot de Olympische Spelen zijn dit soort resultaten goed voor het vertrouwen. Naast de individuele overwinning van Kromowidjojo was de overwinning van de estafetteploeg ook erg knap!  

Lees ook

Stem op jouw held

Wie wordt de Held van de Week?

Laden...

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen