Ellen Hoog

Vraag een willekeurig persoon op straat om een bekende hockeyster te noemen en het meest gehoorde antwoord zal Ellen Hoog zijn. De Oranjevrouwen staan al jarenlang aan de internationale top en Hoog is uitgegroeid tot een van de grote blikvangers van de ploeg.

Naast haar flitsende acties, verwoestende backhand en vele doelpunten, heeft ze dat ook te danken aan haar frisse verschijning. Naast altijd maar hard trainen, gespierde lichamen kweken en stoer zijn in het veld, moeten topsportsters zich ook vooral echte vrouwen blijven voelen, vindt Hoog. Dat doet ze onder meer door zo nu en dan mee te werken aan een fraaie fotoshoot.  

‘We kunnen alles met elkaar delen’

 

De Nederlandse hockeysters houden naast volle bak sporten ook van gezelligheid. Ze zijn elkaars beste vriendinnen. Ellen Hoog trekt al jaren intensief op met Naomi van As en Kim Lammers. Ze wonen bij elkaar om de hoek in Amsterdam en gaan op vrije dagen geregeld op pad om lekker te lunchen en te shoppen in de hoofdstad.

“Het klikt zo goed tussen ons vanwege de gezamenlijke passie voor hockey en omdat we daarnaast veel lol hebben. Het is soms al zwaar en serieus genoeg en dan is het lekker om af en toe even gek te doen. En dat kan wel met deze meiden. Het is ook bijzonder om als vriendinnen het hockey te beleven. We kunnen alles met elkaar delen.”

“Je kunt de verhalen net zo lang aan een vriendin vertellen die er niet bij is geweest, het gevoel kun je niet met diegene delen. Wij kunnen dat wel met z’n drieën. Na terugkomst van een toernooi spreek ik een dag later het liefst met Kim en Naomi af om erover na te praten.”

'Je voelt elkaars pijn'

Hoog deelt lief en leed met haar vriendinnen. Ze stonden voor haar klaar toen zij werd gepasseerd voor het laatste toernooi voor Londen 2012 en op haar beurt was ze een grote steun voor Van As en Lammers toen ze zwaar geblesseerd raakten aan hun knie. 

“Je voelt elkaars pijn. Ik weet nog heel goed dat ik erg verdrietig was toen ze hun knieblessure opliepen. Nu heb ik zo’n kwetsuur nog nooit meegemaakt en weet dus niet wat ze voelden, maar toch deed het pijn. Je gunt het niemand en zeker niet je beste vriendinnen.” (Thomas Olsthoorn)

Meer artikelen