Mark Rutte over fenomeen Max Verstappen

Max Verstappen beleefde een ongelooflijk jaar in de Formule 1. De 19-jarige coureur werd de eerste Nederlander ooit die een Grand Prix op zijn naam wist te schrijven. Daarnaast maakte hij indruk met waanzinnige inhaalacties. Helden Online sprak met minister-president Mark Rutte.

"Ik heb Max Verstappen zelf nog nooit ontmoet, helaas. Ik heb hem wel gebeld. Normaal gesproken bel ik alleen met wereldkampioenen, maar zijn prestatie in Barcelona was zo uniek. Nooit eerder had een Nederlander een Formule 1-race gewonnen. Ik moest hem even spreken.

'Wat hij dit jaar heeft laten zien, is echt waanzinnig'

Ik weet nog dat ik die avond bij De Toppers was in de Amsterdam ArenA. Toen zij het liedje 15 miljoen mensen speelden, werden de beelden van zijn race getoond. Het stadion ontplofte. Geweldig om dat mee te maken. Wat hij dit jaar heeft laten zien, is echt waanzinnig. De toekomst ziet er heel rooskleurig voor hem uit."

Lees ook

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen