Body shots

Een keihard trainingsregime, uitgekiende voedingsschema’s; het zijn de recepten om het lichaam geschikt te maken voor topsport. We vroegen Helden uit verschillende sporten om hun lichaam te tonen. Jaloersmakend.

Tekst: Marlies van Cleeff en Jasper Boks

Yvette Broch – 23 december 1990 – handbal:
“Als ik in de spiegel kijk, zie ik een functioneel sportlichaam. Soms is dat een beetje tegenstrijdig. Ik vind mijn lichaam niet altijd even mooi. Het vrouwelijke gevoel is er een beetje vanaf. Maar aan de andere kant denk ik: dit heb ik op dit moment nodig om een goede handbalster te zijn.”

Img 6020

 

Dai Dai Ntab – 17 augustus 1994 – schaatsen:
“De Spelen in Pyeongchang staan met goud omcirkeld in m’n agenda. Het wordt al een hele klus om me te kwalificeren, er is zoveel concurrentie op de sprint binnen Nederland. Onbewust kijk ik toch naar wat de andere sprinters doen, maar eigenlijk moet ik daar niet mee bezig zijn.”

Img 6016

Anouk Vetter – 4 februari 1993 – atletiek:
“Ik heb er heel wat jaren over gedaan om een fit lichaam te krijgen. De meerkamp is nou eenmaal niet gezond voor je lijf. Ik heb talloze injecties gehad en röntgenfoto’s moeten maken, nog nooit wat gebroken, maar het aantal spierscheuringen is ontelbaar.”

Img 6015

 

Eljero Elia – 13 februari 1987 – voetbal:
“Als jongetje had ik aanleg om dik te worden. Toen ik uitgegroeid was, was dat probleem voorbij. Ik hoef er niet heel veel voor te doen om mijn lichaam in shape te houden. Ik moet als linksbuiten snel, wendbaar en explosief blijven, dus heeft het geen zin om heel erg met gewichten aan de slag te gaan.”

Img 6017

 

Lieke Wevers – 17 september 1991 – turnen:
“In het turnen is het lijf je instrument. Het gaat er niet alleen om hoe mijn lichaam oogt, maar vooral wat ik ermee kan. Ik zie mijn lichaam als een werk waar ik voortdurend aan moet blijven sleutelen op zoek naar de balans van de perfecte vorm en functionaliteit.”

Img 6018

 

Robert Meeuwsen (21 maart 1988) & Alexander Brouwer (3 november 1989) - Beachvolleybal:
Alexander: "We moeten ons lichaam op heel veel verschillende manieren trainer. We staan drie keer in de week twee uur in de gym."
Robert: "En dan ook nog de voeding en suppletie via Platina die ontzettend belangrijk zijn. We werken ook al acht jaar samen met een diëtist." 

Img 6019

Puck Moonen - 20 maart 1996 - wielrennen: 
"Er is veel te doen om mij sinds ik een paar maanden terug te zien was in een commercial van de Amstel Gold Race en door het blad FHM in een verkiezing werd gebombardeerd tot mooiste sportvrouw van Nederland. Ik krijg gigantisch veel mailtjes, ook van mensen die me willen sponsoren." 

Schermafbeelding 2017-08-09 om 15.48.50

 

Het complete verhaal is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkels ligt, maar natuurlijk ook op Blendle

Lees ook

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen