De Max factor

Being Max Verstappen is geen kleinigheid, dat maakt vier dagen rondlopen in zijn slagschaduw wel duidelijk. Zijn raceweekeinde wordt van minuut tot minuut gedicteerd door een strakke agenda. Helden ging op bezoek bij Max. 

Tekst: Gerard den Elt

Al een half Formule 1-seizoen heeft Max Verstappen een lastig af te schudden bijrijder in de cockpit van zijn RB13: de pechduivel. Of zoals een Duits autosportmagazine het seizoen van de onfortuinlijke coureur tot dusver handzaam samenvatte: ‘Pech achtervolgt hem zoals een hond zijn baasje.’ “Ik heb meer achterop de scooter gezeten dan op het circuit gereden,” grapt Max met zelfspot.

‘Voor nog geen 100 miljoen euro mag hij weg’

Maar ondanks de pech die Max het hele seizoen al achtervolgd, hoeven andere teams niet bij zijn team aan te kloppen voor een eventuele transfer. Dat heeft zijn ontdekker en teamadviseur dr. Helmut Marko geroepen ná de Grand Prix van Oostenrijk, toen hij ook na een halve ronde uitviel. Voor nog geen 100 miljoen euro, voegde Marko er zekerheidshalve aan toe, laat Red Bull Racing hem gaan. De Oostenrijker geeft daarmee aan dat Max met gouden kettingen is vastgelegd. Ondertussen is de tiener daarmee wél de Paul Pogba van de Formule 1. “Da’s niet verkeerd toch? Kan ik niet over gaan klagen,” zegt Max over de uitlatingen van Marko.

Maar een transfer acht hij niet voor de hand liggend. “Nee joh, dan wachten de andere teams toch gewoon een jaar of twee.”
Gevat concludeert hij: “Ik heb hier een contract en nu weten jullie de afkoopsom.”
Hij spoedt zich weg. De teambespreking en racevoorbereiding
staan voor de deur-  daar draait het tenslotte allemaal om.

Het complete verhaal is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkels ligt, maar natuurlijk ook op Blendle

Lees ook

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij van dit artikel vindt. Om te reageren moet je ingelogd zijn. Dat kan middels je Facebook- en Twitter-account of met behulp van je e-mailadres.

Om je reactie te plaatsen vragen we je de code hieronder over te nemen