Ongelofelijk salaris van Dusan Tadic bij Ajax

Het salaris van Dusan Tadic bij Ajax blijkt nu nog hoger te zijn dan aanvankelijk werd aangenomen. Volgens Mike Verweij verdient de Serviër maar liefst 6,5 miljoen euro bruto per jaar bij de Amsterdamse club. Ajax is nu echter in gesprek met Tadic over het ontbinden van zijn contract, wat een lastige situatie met zich meebrengt.

Naast het hoge salaris, heeft Tadic nog een contract tot medio 2027 bij Ajax. Het oorspronkelijke plan was dat hij na zijn voetbalcarrière als trainer aan de slag zou gaan bij de club. Echter, met de gesprekken over het ontbinden van het contract, lijken die plannen nu tijdelijk op de achtergrond te worden geschoven.

Voor Ajax is het vooral belangrijk om financieel voordeel te behalen uit het vertrek van Tadic. De club wil proberen om een transfersom over te houden aan zijn aanvoerder. Aangezien het voetbalcontract nog loopt tot volgend jaar zomer, moeten geïnteresseerde clubs in principe met geld over de brug komen. Directeur Sven Mislintat is momenteel in gesprek met zaakwaarnemer Milos Malenovic om deze kwestie te bespreken.

De reden achter Tadic’ wens om te vertrekken heeft te maken met het aankoopbeleid van de club. Hij is van mening dat er snel betere spelers moeten worden aangetrokken, terwijl Mislintat en financieel directeur Susan Lenderink voorzichtig willen zijn vanwege het mislopen van Champions League-voetbal. Dit meningsverschil lijkt de aanvoerder ertoe te hebben aangezet om een vertrek te overwegen.

Volgens geruchten heeft Besiktas interesse in Tadic. De Turkse topclub zou zelfs al een aanbod hebben ontvangen voor de Servische international, zo meldde journalist Gökmen Özcan. Het is nog onduidelijk of deze transfer daadwerkelijk zal plaatsvinden.

Al met al is de situatie rondom Dusan Tadic bij Ajax complex. Terwijl de club bespaart op salariskosten door het ontbinden van zijn contract, wil Ajax ook proberen om financieel voordeel te behalen uit zijn vertrek. Het valt nog te bezien waar de toekomst van Tadic ligt en of hij daadwerkelijk zijn hoge salaris zal behouden. De ontwikkelingen in deze situatie blijven spannend om te volgen.

Plaats een reactie